login forum
Program Cinema
Advertisment
 
roen

 

Piaţa de media şi divertisment din România va creşte de la 2,7 miliarde de dolari, în 2012, la 3,4 miliarde de dolari, în 2016, potrivit ediţiei de anul acesta a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook. 


 

Greenaway, invitat de onoare la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Odesa, spune că acest proiect cinematografic se va concentra pe perioada petrecută de Serghei Eisenstein în Mexic în 1930, informează hollywoodreporter.com. 


 

Televiziunea indiană Bollywood HD va fi disponibilă pentru distribuţia pe reţelele de cablu şi satelit din România de la 1 august, în prezent purtându-se discuţii pentru retransmisia canalului pe reţelele UPC şi Romtelecom. 


 

Cele două premii obţinute la Cannes de filmul 'După dealuri', semnat de românul Cristian Mungiu, confirmă calitatea cineastului şi a actorilor români, au declarat pentru AFP regizorii Corneliu Porumboiu şi Cristi Puiu, premiaţi în trecut pe Croazetă.


 

Festivalul filmului japonez, care va prezenta, în perioada 25-30 mai, o selecţie, care are drept motto "dragostea şi tinereţea reflectate în diferite epoci", se va deschide, vineri, la ora 19,00, la sala "Jean Georgescu" a Cinematecii Române. 


 

Pelicula "În beznă" de Agnieszka Holland va fi proiectat în deschiderea Festivalului Filmului Evreiesc, ce se va desfăşura la Bucureşti între 27 aprilie şi 3 mai.
Proiecţia peliculei va avea loc la gala de deschidere, pe 28 aprilie, la Cinema Studio. 


 

Poetul şi scenaristul italian Tonino Guerra, care a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori italieni, precum Federico Fellini, Michelangelo Antonioni şi fraţii Paolo şi Vittorio Taviani, a murit miercuri, la vârsta de 92 de ani, în reşedinţa sa din apropiere de Rimini. 


 

O capodoperă fără vârstă a cinematografiei române, filmul mut "Manasse", acompaniat de muzică live compusă şi interpretată de grupul britanic "Minima", va fi prezentat duminică, 25 martie, la Barbican Centre din Londra. 


 

Radu Mihăileanu vorbeşte despre amintirea mamei, cea care i-a insuflat dragostea pentru poveste şi l-a făcut să înţeleagă condiţia femeii, subiectul celui mai recent film al său, care poate fi văzut pe marile ecrane până la finalul lunii martie.


 

Doi ingineri români au fost premiaţi, săptămâna trecută, de către Academia Americană de Film pentru crearea celei mai rapide camere de filmat din lume. 

Radu Corlan (centru dreapta) si Petru Pop (centru stanga), doi dintre cei patru inventatori ai celei mai rapide camere de filmat din lume, au fost premiati de catre Academia Americana de Film.


 

Lungmetrajul italian "Caesar Must Die/ Cesare deve morire", o docu-dramă în alb-negru, regizată de fraţii Paolo şi Vittorio Taviani, a primit, sâmbătă seară, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 


 

Regizorul Toma Enache, cunoscut îndeosebi pentru succesele sale la teatrul radiofonic, debutează în film plecând de la premisa că a fost predestinat să realizeze această peliculă, care apare la 100 de ani distanţă în timp de documentarele fraţilor Ianachi şi Milton Manachia. 


 

Păpuşarul Cristina Pavel, membră a "International Institute of Marionette Art", va juca într-o producţie hollywoodiană alături de veteranul Michael York.

Filmările vor începe în luna septembrie şi vor avea loc la Hollywood şi în Kazahstan.


 

Cineastul portughez Manoel de Oliveira urmează să înceapă filmările la o nou peliculă, în luna septembrie, la Paris, a declarat AFP producătorul Luis Urbano. 


 

Actorul american distins cu Oscar pentru rolul din "Jerry Maguire" si fosta glorie a filmelor de actiune fac echipa in "One in the Chamber", de William Kaufman, pelicula de actiune care se filmeaza in aceste zile la MediaPro Studios. 


 

Filmele „Independenţa României", din 1912, şi „Restul e tăcere", despre culisele realizării primului lungmetraj românesc, au fost prezentate cu succes la Chişinău.

Este un prim pas al unei Caravane a Filmului Istoric Românesc în ţările din jurul nostru locuite de români, organizată de Asociaţia pentru Integrare Culturală Europeană. 


 

Lumea întreagă a aflat despre ei acum un an când studiourile Pixar Disney s-au arătat interesate să investească în animaţia lor "Ţiganul".

Studioul Simpals încearcă de doi ani să producă primele desene animate 3D din Moldova pe care să o vândă în întreaga lume. 


 

Cel mai în vogă cuplu princiar al momentului va fi subiectul ultimului film produs de Motion Picture Corporation of America (MPCA), pentru canalul de televiziune Hallmark.

"William & Kate: A Royal Love Story" se va filma în România, la studiourile MediaPro. 


 

Cinematograful Patria din Craiova trece la proiecţia digitală începând cu 27 mai 2011. Primul film pe care cinefilii craioveni îl vor putea viziona în format 3D este "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" / "Pirates of Caribbean: On Stranger Tides". 


Brendan Fraser

 

Brendan Fraser ţinteşte rolul principal din Wilhelm Tell 3D,anunta hollywoodreporter.com.

Producătorii speră să înceapă filmările în toamnă.

Munca de platou se va desfăşura în România şi Elveţia. 


 

"Melancholia", de Lars von Trier, "Habemus Papam", de Nanni Moretti, "Polisse", de Maiwenn, "La Piel que Habito", de Pedro Almodovar, "Le Gamin au velo", de Jean Pierre şi Luc Dardenne, "Michel Petrucciani" de Michael Radford (care rulează în afara Competiţiei) vor putea fi vizionate în România în următoarele luni. 


 

Andrei Gruzsniczki, regizor aflat la al doilea film, a obţinut cea mai mare sumă, aproape 1,5 milioane de lei, de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), în sesiunea a doua pentru anul 2010.

Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat cei mai mulţi bani unor regizori care nu s-au aflat până acum în „graţiile" instituţiei. 


 

România este o ţară care iese în evidenţă în ceea priveşte filmele, iar cinematografia sa este cea mai interesantă din Europa în ziua de azi, susţine producătorul Roger Garcia, directorul executiv al Hong Kong International Film Festival Society (HKIFFS), într-un amplu interviu apărut luni în cotidianul american Wall Street Journal /WSJ/.


 

EAST EUROPEAN FILM ALLIANCE, consortiu international format din 11 organizatii de film din Estul Europei anunta proiectele selectate pentru programul EEFA Training Network 2011 la sectiunile Documentar si Fictiune.


 

Pentru prima dată de la Holocaust încoace, publicul german e chemat să vizioneze o peliculă taxată de mulţi critici drept virulent antisemită.

Odată trecut de controlul voluntar al cineaştilor germani, filmul turcesc Valea Lupilor a început din ianuarie să ruleze în zeci de cinematografe germane. 


 

Academia premiilor Cesar, care recompensează în fiecare an creaţii ale cinematografiei franceze, a anunţat, vineri 21 ianuarie, lista filmelor, regizorilor şi actorilor din care se vor alege câştigătorii.

Aceştia vor fi cunoscuţi la a 36-a ceremonie de decernare a premiilor Cesar, din 25 februarie.


 

Regizorul legendarei capodopere ia în calcul ecranizarea volumului II al romanului scris de Marin Preda, tot cu Victor Rebengiuc în rolul lui Ilie Moromete.

Reputatul regizor Stere Gulea a afirmat că s-a gândit la posibilitatea ecranizării volumului II al romanului lui Marin Preda. 


 

Guvernele Romaniei si Ungariei ar putea colabora in domeniul cinematografiei, prin finantarea unor coproductii sau distribuirea filmelor realizate pe teritoriul ambelor tari.
Proiectul de contract-cadru de colaborare in domeniul cinematografiei intre cele doua guverne a fost creionat de reprezentantii Centrului National al Cinematografiei din Romania si Fundatia Maghiara de Film 


 

Astăzi se încheie prima şi cea mai consistentă rundă de filmări la lungmetrajul "Loverboy" de Cătălin Mitulescu, o peliculă cu numeroşi actori, costume şi cascade.
Loverboy, care urmează să fie lansat în cinematografe anul viitor, este o coproducţie România-Suedia-Franţa-Serbia 


 

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a alocat 812.505 de lei filmului "Bonded", care chipurile va fi realizat de Adrian Popovici.

Casa de producţie a lui Pierce Brosnan, care se ocupă de acest scenariu, habar n-are de regizorul român. 


 

Concursul de finantare cinematografica se lasa si in acest an cu scandal.

Opinia ca oricum vor exista nemultumiti si ca rezultatele reflecta parerile subiective ale membrilor comisiei, opinie exprimata la fiecare sesiune de Eugen Serbanescu, directorul general al CNC, nu mai e tolerata. 


 

Proiectul lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", ia cea mai mare finantare de la CNC, desi "El Rumano", de Catalin Mitulescu, conduce la sectiunea lungmetraj.

Rezultatele primei sesiuni din acest an a concursului de finantare a Centrului National al Cinematografiei s-au anuntat azi in cel mai discret mod cu putinta, fiind postate pe site-ul CNC, fara obisnuita conferinta de presa.

 


Ultima modificare : 2012-07-18 08:56:54
Filmul 'Toata lumea din familia noastra' de Radu Jude a câstigat marele premiu la Festivalul de la Sarajevo

 

Pelicula 'Toată lumea din familia noastră' regizată Radu Jude a câştigat sâmbătă premiul cel mare la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.
 


Acasa | Despre noi | Publicitate | Termeni si conditii | Contact
© 2007 - 2009 cinematograph.ro Toate drepturile rezervate